TIRIK TABIAT OB’EKTLARINING NOQONUNIY SAVDOSI VA UNING BIOXILMA-XILLIKNING QISQARISHIGA TA’SIRI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
So'nggi yillarda tabiiy ob'ektlarning noqonuniy savdosi katta tashvish uyg'otdi, chunki u turli ekotizimlarning biologik xilma-xilligiga katta zarar etkazdi. Ushbu noqonuniy savdo hayvonlar, o'simliklar va fil suyagi, karkidon shoxlari va ekzotik uy hayvonlari kabi boshqa tabiiy ob'ektlarning savdosini o'z ichiga oladi. Ushbu savdoning biologik xilma-xillikning qisqarishiga ta'siri tashvishli va keng qamrovli oqibatlarga olib keladi.