Bolalarga nisbatan zoʻravonlikni oldin olish. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Bolalarga nisbatan zo’ravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni o’z ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt o’tkazadigan  maktablar yoki jamoat joylarida sodir bo’ladi. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik va bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish bu jinoiy javobgarlik hisoblanadi.  Bu maqola zo’ravonliklarni oldini olish bo’yicha ko’rilayotgan chora-tadbirlar haqida.