HOZIRGI ZAMON TA'LIM TIZIMINING PSIXOLOGIK XIZMATI: O'QITISH, DIAGNOSTIKA, KORREKSIYA (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur tezisda hozirgi zamon ta'lim tizimida psixologik xizmatning o‘rni, funksiyalari va uning o‘qitish, diagnostika hamda korreksiya sohalaridagi roli o‘rganiladi. Psixologik xizmat, ta’lim jarayonining ajralmas qismi sifatida, o‘quvchilar va talabalarning psixologik rivojlanishi va o‘qishdagi muvaffaqiyatini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu ishlanmada psixologik xizmatning ta’lim tizimida qo‘llanilishi, uning psixologik diagnostika, o‘qitish metodikasi va psixologik korreksiya usullaridan foydalangan holda qanday samarali natijalarga erishish mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonidagi psixologik xizmatning pedagogik va psixologik yondashuvlar bilan integratsiyasi muhimligi ta’kidlanadi. Tezisda mavjud usullar, zamonaviy pedagogik psixologiya va ta’lim psixologiyasidagi yangiliklar haqida ham ma’lumotlar berilgan.