O‘TKIR LEYKOZ FONIDA HOMILADOR AYOLLAR TUXUMDON VA BACHADON ENDOMETRIYSIGA XOS MORFOLOGIK O‘ZGARISHLAR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu tezisda, O‘zbekistonda xomiladorlikdagi limfoblastli leykoz kasalligining patologik o‘zgarishlarni baholash borasida qator olimlar ilmiy tadqiqotlar olib borishgan, biroq, o‘tkir limfoblastli leykoz kasalligining morfogenezi va morfologik o‘ziga xos xususiyatlari, tuxumdonlardagi morfofunktsional maydonlarida rivojlanadigan o‘zgarishlarga bag‘ishlangan ishlar bajarilmagan. Xomiladorlikdagi va surunkali limfoleykozda limfoid a'zolarning o‘ziga xos morfofunktsional maydonlarida rivojlanadigan patomorfologik o‘zgarishlarni to‘g‘ri baholash diagnostik tadbirlarni to‘g‘ri olib borilishi, oxir oqibatda leykoz kasalligini to‘g‘ri davolashni ta'minlaydi.