KUTUBXONA NODAVLAT JAMOAT TASHKILOTLARI FAOLIYATINI TASHKIL ETISH USULLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Har qanday mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy yuksalishi, xususan, fan, ta’lim va madaniyat rivoji uchun asosiy shartlardan biri turli sohalarga oid zarur axborot-resurslarnilarni tezkorlik bilan olish imkoniyatiga bog‘liqdir. Bu maqsadlarga erishishda kutubxonalar  juda katta ahamiyatga ega. Hozirgi kunda mamlakatimizda faoliyat olib borayotgan barcha turdagi kutubxonalardagi muammo va kamchiliklarni bartaraf etish uchun, xorijiy tajribalarni o‘rganib amalda tadbiq etgan holda, turli xil maqsadlarni oldiga qo‘yib rivojlantiradigan kutubxon nodavlat notijorat jamoat tashkilotlar faoliyatini tashkil etish juda dolzarbdir. Mazkur maqolada kutubxona nodavlat jamoat tashkilotlari faoliyatini tashkil etish usullari O‘zbekiston tajribasi tahlil qilinadi.