ONLAYN SAVDO JARAYONLARIDA MAHSULOTLAR HARAKATINI BOSHQARISH VA BAHOLASH AXBOROT TIZIMLARI VA MODELLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Onlayn savdo jarayonlarida mahsulotlar harakatini boshqarish va baholash uchun bir nechta axborot tizimlari va modellar mavjud. Mahsulotni boshqarish tizimlari (PMS) Inventarizatsiya boshqaruvi, Mahsulotlar zaxirasini nazorat qilish, ularning harakatini kuzatish va optimal zaxira darajasini saqlash, tahlil va prognoz, Savdo statistikasi va talabni prognoz qilish uchun analitik vositalar va Mijozlar munosabatlarini boshqarish tizimlari (CRM) haqida yoritib beramiz. Mijozlar bilan aloqalarni yaxshilash, ularning xarid qilish odatlarini o'rganish va shaxsiylashtirilgan takliflar taqdim etish. Tijorat platformalari ham bugungi kunda keng tarqalayapdi. E-commerce platformalariga quyidagilar kiradi. Shopify, WooCommerce, Magento kabi platformalar mahsulotlarni joylashtirish, sotish va boshqarish imkonini beradi.