Boshlang'ich sinfda 4 K modeli asosida o‘qitish zamonaviy ta'lim taraqqiyotidagi o'rni (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu  maqolada  o'quvchilarda  4K  ko'nikmalarini  shakllantirish  imkoniyatlari ko'rsatilgan.  Shuningdek,  maqolada  integratsiyalashgan  yondashuv  asosida  darslarni  samarali tashkil  etish  bo‘yicha  maslahatlar  berilgan.  Maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida 4K modeli kompetensiyalarini rivojlantirishning ahamiyati, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kritik, kollobarativ, kommunikativ va kreativ kompetensiyalarni rivojlantirish usullari hamda o’quvchilarning dunyoqarashini shakllantirish, aqliy qobiliyatlarini rivojlantirish, jahon pedagog olimlarining 4K modeli kompetensiyalari bo‘yicha ilmiy asarlari, dunyo miqyosida XXI asr ko‘nikmalarining ahamiyati va boshlang‘ich ta’lim tizimida bu kompetensiyalarni rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari muhokama qilingan.