Xususiy kapitalning tijorat banklari moliyaviy barqarorligidagi roli (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqolada tijorat banklarida xususiy kapitalning moliyaviy barqarorlikni ta'minlashdagi roli tahlil qilinadi. Xususiy kapital bankning ustav kapitali, zaxira kapitali, ajratilgan daromadlar va qo‘shimcha kapital kabi tarkibiy qismlardan iborat bo‘lib, bu banklarning moliyaviy xavfsizligini ta'minlaydi. Maqolada xususiy kapitalning banklarda likvidlikni ta'minlash, xavflarni boshqarish, regulyatorlar talablari, investitsion ishonchlilik va bank faoliyatini kengaytirishdagi ahamiyati yoritib beriladi. Bankning xususiy kapitali yetarliligi nafaqat moliyaviy barqarorlikni oshiradi, balki iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga ham xizmat qiladi.