IJTIMOIY MADANIY TARAQQIYOT JARAYONIDA TILNING TRANSFORMATSIYALANISHI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu tezisda ijtimoiy madaniy taraqqiyot jarayonida tilning transformatsiyalanishi masalalari tahlil etiladi. Til va madaniyat o'rtasidagi murakkab aloqalar, til transformatsiyasining sabablari va jarayonlari, shuningdek, uning madaniyatga ta'siri ko'rib chiqiladi. Tilning o'zgarishi, ijtimoiy va madaniy o'zgarishlar, globalizatsiya va texnologik rivojlanish bilan bog'liq ravishda yangi so'zlar va iboralar paydo bo'lishi va o'zgarishi yoritiladi. Maqsad, til transformatsiyasining ijtimoiy madaniyatga bo'lgan ta'sirini chuqurroq anglash va bu jarayonlarni o'rganishdir.