RIVOJLANGAN XORIJ MAMLAKATLARINING QISHLOQ JOYLARIDA ISHLAB CHIQARISH SOHALARINI RIVOJLANTIRISH TAJRIBASINI O‘RGANISH VA JORIY QILISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Evropa Ittifoqi mamlakatlari iqtisodiy tuzilmasida sanoat tendentsiyalari va bozor ehtiyojlariga javob beradigan innovatsion mahsulotlarni ishlab chiqarishga yo‘naltirilgan kichik va o‘rta korxonalar (KO‘B) markaziy o‘rinni egallaydi. Bu ishsizlik darajasini pasaytirish va ishchilarni malakasini oshirishga yordam beradi, bu esa iqtisodiy taraqqiyot va ijtimoiy tenglik uchun ijtimoiy sharoit yaratadi.Evropa Ittifoqi ma’lumotlariga ko‘ra, barcha korxonalarning 99% KO‘B toifasiga kiradi, bu Evropa Ittifoqining 2003-361-sonli tavsiyanomasida belgilangan, bu erda korxonalar tasnifi xodimlar soni va moliyaviy ko‘rsatkichlarga asoslanadi.