O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA OMONIMIYA HODISASI VA UNING AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
O‘zbek tilshunosligida omonimiya deb ataladigan hodisa va uning polisemiya yoki ko‘p ma’noli tushunchalardan chegaralanishi haqida qarashlar birligi mavjud emas. Odatda so'zlar talaffuzi, yozilishi va ma'nolarini qiyoslash natijasida turli guruhlarga bo'linadi. Bir xil talaffuz qilinadigan yoki yoziladigan va turli ma’no ifodalovchi so‘zlar omonimlar deyiladi. Ushbu maqolada omonimlar va omonimiya hodisasini bir qator nazariy va amaliy ma’lumotlar asosida o’rganilgan