5-sinf Ingliz tili darsining tipalogiyasi va uning xilma-xilligi (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Chet tilidagi kommunikativ kompetentsiyani rivojlantirish, maqsadida mamlakatimizda maktabgacha ta’lim muassasalari birinchi yilidanoq chet tilini o‘qitishga yo‘naltirilgan tinglash va nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish eng muhim omil hisoblanadi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2021 yil 19-maydagi "O‘zbekiston Respublikasida chet tillarni o‘rganishni rag‘batlantirish bo‘yicha faoliyatni sifat jihatidan yangi bosqichga ko‘tarish chora tadbirlari to‘g‘risida" gi PQ-5117-sonli Farmoniga muvofiq chet tillarni o‘qitishni ta’lim siyosatining ustuvor yo‘nalishi sifatida rivojlantirish maqsadida ushbu yo‘nalishda ta’lim sifatini tubdan yaxshilash, sohaga malakali o‘qituvchilarni jalb etish va aholining chet tillarini o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish. Shunga ko‘ra, mahalliy aholi o‘rtasida chet tillarini o‘rganishni ommalashtirish va ularni mukammal o‘zlashtirish uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish dastlabki maqsadga aylandi. Shuning uchun ta’limning barcha bosqichlarida chet tillarini o‘qitish bo‘yicha xalqaro miqyosda tan olingan dastur va darsliklarning bajarilishini muvofiqlashtirish, shuningdek o‘qituvchilar o‘rtasida zamonaviy pedagogik ko‘nikmalarni rivojlantirish, hududlar, tarmoqlar va ta’lim ehtiyojlarini tahlil qilish natijalari asosida talabga javob beradigan chet tillarini o‘qitishni tashkil etish chet tillarini biladigan mutaxassislar tarkibidagi muassasalar bu borada ustuvor vazifa hisoblanadi[2].