ИХТИСОСЛАШУВ ЖАРАЁНЛАРИ РИВОЖЛАНИШИНИНГ КИЧИК ТАДБИРКОРЛИК ФАОЛИЯТИ САМАРАДОРЛИГИГА ТАЪСИРИ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ихтисослашув жараёнларининг ривожланиши – бу иқтисодиётнинг қайси тармоғида кўпроқ иқтисодий ресурслар тўпланмоқда; бу қандай кучлар таъсири остида рўй бермоқда; қайси тармоқлар кенгаймоқда, қайсиларида стагнация, қайси биларида эса қисқариш рўй бермоқда деган саволларга жавобни намоён этувчи жараён ҳисобланади. Кичик бизнес корхоналаридаги ишлаб чиқариш жараёнлари ихтисослашувининг ривожланиши ўз навбатида улар фаолиятининг самарадорлигига таъсир кўрсатади. Мазкур таъсирни ўрганиш ва баҳолаш учун кичик тадбиркорлик фаолияти самарадорлигининг умумий жиҳатларига тўхталиб ўтиш лозим.