KIMYONI 7-SINF O‘QUVCHILARIGA O‘QITISHDA XALQARO BAHOLASH TIZIMIGA MOSLASHTIRISHNI RIVOJLANTIRISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
O‘quvchilar bilimini nazorat qilish vaqtida ham o‘qitish, tarbiyalash, rivojlantirish funksiyalari bajariladi. O‘qitish ahamiyati shundaki, o‘quvchi o‘z bilimi va ko‘nikmalarini doim to‘g‘rilab turishining imkoni bo‘ladi. O‘quvchilar bilimini nazorat qilishining tarbiyaviy ahamiyati juda katta. Doimiy tekshirishlar o‘quvchini sistematik ravishda ishlashga o‘rgatadi, olingan bilim va ko‘nikmalarini amalda qo‘llay oladi. O‘quvchilarda ma’suliyatlilik, maqsad sari yo‘nalish, mehnatsevarlik, qiyinchiliklarni yengish va boshqa ma’naviy fazilatlar shakllanadi.O‘quvchilar bilimini nazorat kilishda ularni rivojlantiruvchi ahamiyatiga alohida e’tibor beriladi. O‘quvchilarning fikrlash qobiliyati, analiz, sintez qilish, taqqoslash, umumlashtirish, aniqlik kiritishlar ham alohida nazorat qilinadi.