RAYHON (Ocimum) NING BIOLOGIK FAOL MODDALARI VA EKSTRAKT OLISH TEXNOLOGIYASI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Rayhon (Ocimum) o‘simligining botanik vakimyoviy tasnifi, biologik faol moddalari, va o‘simlikdan ekstrakt olishtexnalogiyasi. Tayyorlangan ekstrakt turli xil stressni, tashvish va yallig‘lanishni kamaytirishga yordam beradi. Jarayoni yaxshilovchi dori sifatida ishlatilishi yoritilgan.