ZIG‘IR - LINUM USITATISSIMUM O‘SIMLIGIDAN EKSTRART OLISH TEXNOLOGIYASI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Zig‘ir urug‘i o‘rab oluvchi va ich yumshatuvchi dori sifatida qo‘llaniladi. Zig‘ir moyi tibbiyotda, oziq-ovqat sanoatida va texnikada qo‘llaniladi.Zig‘ir moyidan olinadigan linetol preparati (olein, linol, linolen va boshqa yog‘ kislotalarining etil efirlarining aralashmasi) va uning kompleks preparati - livian ateroskleroz kasalligini davolash va oldini olishda hamda kuyganni va nur terapiyasi natijasida zararlangan joylarni davolashda qo‘llaniladi.Bundan tashqari kuyganda ishlatiladi. Zig‘ir moyi tibbiyotda, oziq-ovqat sanoatida va texnikada qo‘llaniladi. Zig‘ir moyidan olinadigan linetol preparati (olein, linol, linolen va boshqa yog‘ kislotalarining etil efirlarining aralashmasi) va uning kompleks preparati - livian ateroskleroz kasalligini davolash va oldini olishda ishlatiladi.Bugungi kunda avj olib borayotgan semizlik kasalligini oldini olish va sanoatda zig‘ir poyasini ivitib, tola olinadi. Bu tola to‘qimachilik sanoatida keng ishlatiladi.Shuning uchun bu o‘simlikni yetishtirishning kengroq tamoyillarini ishlab chiqish va bu o‘simlikni ishlatilish sohasini kengaytirishimiz zaruz