PROTIA™ Allergy-Q® 96 М усулида аллергенлик сенсиблизация даражасини аниқлаш (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Дунё аҳолисининг тахминан 40% аллергик касалликдан азият чекмоқда.Беморларнинг хар учтасидан бирида аллергик ринит, ўнтадан бирида бронхиал астма ташхиси қўйилган. Эркакларнинг 35%, аёлларнинг 65% ва болаларнинг 64% озиқ-овқат аллергиясига мойил. Касаллик статистикаси барқарор ва у ўсиб бормоқда