BEMORDA PASTKI SIYDIK YO‘LLARI OBSTUKSIYASINI YO‘QOTISH NUQTAI NAZARI BILAN TASHRIXLARNI SAMARADORLIGINI BAXOLASH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Oxirgi yillarda butun jaxonda insonlarning o‘rtacha umr ko‘rish koefitsenti oshib borayotganligi ma’lum. Masalan, dunyo axolisining o‘rtacha 11,8% qismi 60 yoshdan oshgan erkaklar bo‘lsa oxirgi 20 yil ichida ushbu ko‘rsatkich 22 %gacha ko‘tarilganini ko‘rishimiz mumkin. Shuni xisobga oladigan bo‘lsak, prostata bezi xavfsiz giperplaziyasi (PBXG) bilan og‘riydigan erkaklar qatlami xam o‘z-o‘zidan ko‘payadi. Bu esa PBXG jarroxlik davolash optimal metodlarini yaratish uchun qo‘pgina ilmiy amaliy izlanishlar uchun turtki bo‘ladi