Xulqi og‘ishgan o‘smirlar bilan ishlash va ularni korreksiya qilish (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
O‘smirlarda kechadigan jarayonlardan eng ko‘p uchraydigan xolat xulqiy og‘ishdir va aynan mana shu jarayon natijasida xozirgi kunda juda ko‘p jinoyatlar va suitsidlar kelib chiqmoqda. Bularga barham topib bunday holatlarni bartaraf etish pedagog va psixologlar uchun ma’suliyatli vazilardan bo‘lishi va barcha harakat qilish kerak. Inson psixologiyasini bilishda, o‘z imkoniyati, iqtidorini anglay olish, faoliyatini tashqil etish, har qanday yosh davrida ham optimal ravishda ishga yaroqlilikni, turli o‘zgarishlarga psixologik jihatdan tayyorlikni ta’minlash, yangicha fikrlash va tafakkur qilish, ro‘y berayotgan jarayonlarni ob’ektiv va to‘g‘ri idrok qilish qobiliyatini rivojlantirish muammolari ilgari suriladi