FARG‘ONA VODIYSIDA ROSSIYA IMPERIYASI MUSTAMLAKACHILIK SIYOSATINING IJTIMOIY-DEMOGRAFIK OQIBATLARI (XIX ASRNING IKKINCHI YARMI – XX ASR BOSHLARI) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Mazkur maqolada Farg‘ona vodiysining geografik xususiyatlari, Qo‘qon xonligining Rossiya imperiyasi tomonidan bosib olinishi va Farg‘ona viloyatining tashkil etilishi jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, chor hukumatining ko‘chirish siyosati, rus aholisining o‘lkaga joylashtirilishi, yer-suv munosabatlaridagi o‘zgarishlar hamda mahalliy aholi ijtimoiy-iqtisodiy hayotiga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Tadqiqot natijalari mustamlakachilik siyosatining mintaqaning etnik tarkibi, demografik rivojlanishi va ijtimoiy munosabatlariga sezilarli ta’sir ko‘rsatganligini tasdiqlaydi.