O‘ZBEK VA RUS TILLARIDA SALBIY BAHOLOVCHI BIRLIKLARNING FUNKSIONAL-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va rus tillarida salbiy baholovchi birliklarning funksional-semantik xususiyatlari qiyosiy-tipologik tahlil asosida o‘rganilgan. Maqolada salbiy baholash kategoriyasi, uning leksik-semantik ifoda vositalari, pragmatik funksiyalari va kontekstual qo‘llanilishi keng tahlil qilingan. O‘zbek va rus tilidagi pejoratif leksika, ekspressiv birliklar, salbiy konotatsiyali so‘z birikmalari hamda frazeologik iboralar misollar asosida qiyoslab o‘rganilgan. Ikkala tildagi salbiy baholash birliklarining umumiy va o‘ziga xos xususiyatlari aniqlangan. Natijalar til o‘qitish metodikasi va amaliy tilshunoslik uchun muhim ahamiyat kasb etadi.