RAQAMLASHTIRISH JARAYONIDA CHAKANA BANK XIZMATLARINING MIJOZLAR UCHUN AFZALLIKLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Raqamli transformatsiya jarayoni bugungi kunda global bank tizimining rivojlanishida hal qiluvchi omillardan biriga aylandi. Xususan, chakana bank xizmatlarining to‘liq raqamlashtirilishi mijozlar uchun qulay, tezkor, arzon va xavfsiz moliyaviy ekotizimning shakllanishiga xizmat qilmoqda. Raqamli texnologiyalarning bank amaliyotiga joriy etilishi mijozlarning bank bilan o‘zaro munosabatining sifat jihatidan yangilanishiga olib keldi. Avvallari faqat filiallar, kassalar, hujjatlashtirish orqali amalga oshirilgan ko‘plab operatsiyalar hozirda mobil telefon orqali bir necha soniya ichida bajarilmoqda. Bu esa bank xizmatlarining mohiyatini tubdan o‘zgartirib, ularni mijoz uchun maksimal darajada qulay shaklga keltirmoqda.