OZIQ-OVQAT SANOATINI RIVOJLANTIRISHDA TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARNING AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Tezisda oziq-ovqat sanoatini rivojlantirishda tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Ishda klaster tizimlari, investitsiya loyihalari, eksportni rivojlantirish va davlat tomonidan belgilangan strategik vazifalar asosida sohaning o‘sish potensiali ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, samarali boshqaruv mexanizmlari va tashkiliy-iqtisodiy chora-tadbirlarning oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, ishlab chiqarish hajmini oshirish va eksportni rag‘batlantirishdagi roli ta’kidlanadi.