INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING AFZALIKLARI. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada interfaol metodlarning hozirgi ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning samaradorlik jihatlari, o‘quvchilarning bilish faoliyatini faollashtirishda tutgan o‘rni keng yoritilgan. Interfaol metodlar mohiyati, ularning turlari, afzalliklari, o‘qituvchi faoliyatini yengillashtirishdagi roli hamda zamonaviy ta’lim talablaridan kelib chiqqan holda pedagogik jarayonda qo‘llashning ahamiyati batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada interfaol metodlardan foydalanishda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari, amaliy misollar hamda tajriba-sinov asosida olingan pedagogik natijalar bayon etiladi.