ISTАK MАZMUNIDАGI LISONIY BIRLIKLАRNING KONSEPTUАL XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Maqolada o‘zbek tilida istak mazmunli aktlari ifodalanishining kognitiv-pragmatik va kommunikativ xususiyatlari, uning voqelanishi so‘zlovchining maqsadi bilan bog‘liqligi asoslangan. Muloqot maqsadi turli nutqiy aktlarni yuzaga chiqaruvchisi sifatida lokutiv, illokutiv va perlokutiv bosqichlarda ko‘rib chiqilgan va istak aktini yuzaga chiqaruvchilari tahlilga tortilgan. Istak konseptining o‘zbek tilidagi o‘ziga xos verbal vositalarini konseptual metod asosida tadqiq qilish istiqbollari asoslangan.