Tarixning pedagogika sohasi rivojidagi o‘rni va ahamiyati (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada tarix fanining pedagogika sohasi bilan uzviy bog‘liqligi, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Pedagogika nazariyasi va amaliyotida tarixiy yondashuvning roli, tarix fanining ta’lim tizimi rivojiga ko‘rsatgan ta’siri, shuningdek, pedagogik fikr shakllanishida tarixiy shaxslar va davrlarning o‘rni yoritilgan. Maqolada tarixiy tajriba asosida zamonaviy ta’lim jarayonini takomillashtirish yo‘llari ilmiy asosda tahlil qilinadi.