Tashvish (anksiyete) holati va uni kamaytirish usullari. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada inson ruhiyatida uchraydigan tashvish (anksiyete) holatining sabablari, uning organizmga ko‘rsatadigan ta’siri hamda uni kamaytirishning samarali usullari yoritilgan. Tashvish holati insonning ruhiy holati, emotsional barqarorligi va stress darajasi bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, u hayot sifatiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada psixologik bosim, ijtimoiy omillar va shaxsning ichki kechinmalari natijasida paydo bo‘ladigan anksiyetening shakllari tahlil qilingan. Shuningdek, tinchlanish usullari, meditatsiya, ijobiy fikrlash va psixoprofilaktika kabi yondashuvlar yordamida tashvish holatini kamaytirish yo‘llari haqida ilmiy va amaliy tavsiyalar berilgan.