XALQARO INVESTITSIYA SHARTNOMALARIDA ARBITRAJ MEXANIZMINING HUQUQIY ASOSLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur ilmiy ish xalqaro investitsiya shartnomalari doirasida investorlar va davlatlar o‘rtasida yuzaga keladigan nizolarni hal qilishda arbitraj mexanizmining huquqiy asoslarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ICSID, UNCITRAL va boshqa xalqaro arbitraj institutlarining normativ asoslari, protsessual tamoyillari va ularning investitsiya nizolarini hal qilishdagi o‘rni keng yoritilgan, hamda mazkur institutlar faoliyatini takomillashtirish yuzasidan takliflar ishlab chiqilgan.