Abdulla Qodiriyning "O'tgan kunlar" romanidagi arabiy kishi nomlarining leksik-semantik tahlili (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tgan kunlar” romani tahlil qilingan bo‘lib, undagi arabiy kishi nomlarning leksik-semantik xususiyatlari o‘rganilgan. Maqola asarda ishlatilgan arabiy kishi nomlarning etimologik kelib chiqishi va semantik ma’nolari, ularning o‘zbek tilidagi grammatik moslashuvi hamda asardagi badiiy-estetik funktsiyalari bilan bog‘liq jihatlarni yoritadi. Tadqiqot davomida Qodiriyning kishi nomlardan qahramon xarakterlarini ochish, davr koloritini yaratish va ijtimoiy mavqe belgilarini ifodalashda foydalangani tahlil qilingan.