QOVOQ QOQISI VA KUKUNINI OLISH UCHUN TAVSIYA ETILGAN NAVLARNING BIOLOGIK VA TEXNIK JIHATLARI. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Qovoq mevalarni quritish bo‘yicha ilmiy tadqiqot ishlari Toshkent viloyatining Keles tumanidagi fermer xo‘jaliklarining va Sabzavot, poliz ekinlari va kartoshkachilik institutining ilmiy tajriba maydonlarida 2023-2024-yillar davomida olib borildi. Dala tajribalarida O‘zbekiston hududiga moslashtirilgan va introduksiya qilingan qovoqning “Batler F1”, “Ispanskaya-73”, “Shirintoy”, “Ferro F1” va “Kashgarskaya-268” navlarining biologik jihatlari keltirib o‘tilgan.