JAHON ADABIYOTI ASARLARINI O‘QITISHNING TARBIYAVIY AHAMIYATI (“GAROV” HIKOYASI MISOLIDA) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada o‘rta ta’lim maktab o‘quvchilari ong-shuuriga badiiy adabiyotlarni o‘qitish orqali insoniylik fazilatlarni shakllantirish, ijobiy hislatlar ustida davomiy ishlab, jamiyatga nafi tegadigan kelajak-avlodni tarbiyalash haqida fikr yuritildi. Xususan jahon adabiyotining yirik namoyondalaridan biri bo‘lgan, nasriy turning hikoya janrida salmoqli ijod qilgan, rus adibi Anton Pavlovich Chexovning “Garov” hikoyasi tahlilga tortildi. Muhokama davomida moddiy taraflama moliyaviy erkinlikka ega keksa bankir va umrining ayni gullagan davri, ya’ni 25 yoshli yurist o‘rtasidagi  garov, 15 yillik tutqunlikning ijobiy va salbiy tomoni haqida soʻz yuritildi.