Dunyoda muallim bo’lmasa agar, hayot ham bo’lmasdi go’zal bu qadar (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Hayot... Bu so'z qanchalik ma'no kasb etmasin, uning har bir lahzasi bilim, tajriba va o'rganish bilan chambarchas bog'liqdir. Biz dunyoga kelganimizdan boshlab, atrofdagilar orqali, kuzatishlarimiz va, eng muhimi, ustozlarimizning saboqlari orqali hayotning murakkab yo'llarida ilk qadamlarimizni tashlaymiz. Agar bir lahzaga tasavvur qilib ko'rsak: dunyoda muallim bo'lmasa agar, hayot qanday ko'rinishga ega bo'lardi? Shubhasizki, u bugungi kundagidek go'zal, rang-barang va taraqqiy etgan bo'lmasdi.