ALKALOIDLAR TAHLILIDA QO‘LLANILADIGAN REAKTIVLAR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Alkaloidlar – o‘simliklar tarkibida tabiiy ravishda uchraydigan, azot tutuvchi organik birikmalardir. Ular dorivor o‘simliklar kimyoviy tahlilining muhim obyekti hisoblanadi. Ushbu tezisda alkaloidlarni aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy kimyoviy reaktivlar, ularning reaksiyalari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.