Yoshlar orasida zo'ravonlikka qarshi kurashning psixologik xususiyatlari. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bolalarga nisbatan zoʻravonlik yoki shafqatsizlik bu bola yoki bolalar guruhiga  ota-ona yoki tarbiyachi,o’qituvchi tomonidan  jismoniy, jinsiy va yoki ruhiy zoʻravonlik qilinishi yoki, umuman, beparvolikdir. Bolalarga nisbatan zoʻravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni oʻz ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt oʻtkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoalar joylarida sodir boʻladi. Bizning kelajagimiz, baxtimiz, muammolarimiz va quvonchlarimiz - bularning barchasi bizning orzu qilingan va sevimli farzandlarimizdir.