Maktabgacha ta'lim tashkiloti direktorlarida 2 til o‘rganish ko‘nikmalarini shakllantirish mexanizmlari (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tadqiqot maktabgacha ta'lim tashkiloti (MTT) direktorlarida ikki tillik ko‘nikmalarni shakllantirishning zamonaviy mexanizmlarini o‘rganishga bag'ishlangan. Tadqiqot ikki tillilikni rivojlantirishning pedagogik, psixologik, tashkiliy va ijtimoiy jihatlarini tahlil qiladi. Direktorlarning ikki tillik kompetensiyalarini mustahkamlash usullari, shuningdek, ushbu jarayonning ta'lim sifatiga ta'siri ko‘rib chiqiladi. Ishning maqsadi – MTT direktorlari uchun ikki tillik ko‘nikmalarni shakllantirish bo‘yicha samarali, amaliy va ilmiy asoslangan mexanizmlarni ishlab chiqish va taklif qilishdir. Tadqiqot global ta'lim tendensiyalari va O‘zbekiston ta'lim tizimining o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olgan holda amalga oshiriladi.