TURKSOYning ta’lim loyihalarida O‘zbekiston talabalarining o‘rni (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Turkiy madaniyat xalqaro tashkiloti (TURKSOY)ning ta’lim loyihalarida O‘zbekiston talabalari ishtirokining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda TURKSOY tomonidan amalga oshirilayotgan yozgi maktablar, talabalar forumlari, seminar-treninglar va xalqaro akademik almashuv dasturlarida O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalari talabalari faol qatnashmoqda. Tadqiqotda aynan shu ishtirok orqali yoshlarning madaniy diplomatiya, turkiy integratsiya va xalqaro ta’lim hamkorligiga qo‘shayotgan hissasi yoritiladi. Maqolada, shuningdek, raqamli ta’lim, virtual forumlar va turkiy tarixga oid umumiy o‘quv resurslari yaratishdagi o‘zbekistonlik yoshlarning ishtiroki ham alohida tahlil qilinadi. Xulosa o‘rnida esa bu hamkorlik O‘zbekistonning xalqaro madaniy-ta’limiy siyosatidagi muhim strategik yo‘nalishlaridan biri ekani ta’kidlanadi.