JAVLON JOVLIYEVNING HIKOYANAVISLIK MAHORATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada ixcham janr imkoniyatlari, hikoya janri tadriji, bugungi o’zbek hikoyachiligi, ijodkorning badiiy mahorati kabi masalalar yosh yozuvchi Javlon Jovliyevning “Ayol”, “Lobar, Lobar, Lobarim mening” hikoyalari misolida tahlillanadi. Asardagi obrazlar orqali qalamaga olingan davr manzaralarini realistik ruhda tasvirlash  va yozuvchining obraz yaratish mahorati, badiiy xarakter tasviri masalasi yuzasidan munosabat bildirilgan.