Ginkgo biloba L. o’simligining botanic tavsifi, tarqalishi va ahamyati (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda Ginkgo biloba  o‘simligining botanika tavsifi, tabiiy tarqalishi hamda inson faoliyati uchun ahamiyati yoritilgan. O‘simlikning qadimiy kelib chiqishi, barglarining o‘ziga xos shakli va changlanish jarayoni haqida ma’lumot berilgan. Uning Xitoyda tabiiy holda uchrashi, lekin dunyoning boshqa qismlarida ham madaniy holda o‘stirilayotgani qayd etilgan. Shuningdek, Ginkgo biloba ning tibbiyotdagi roli, ayniqsa, qon aylanishi va asab tizimiga foydali ta’siri muhokama qilingan.