Suv tejamkor texnologiyalar asosida sholi etishtirishning afzallilklari (Xorazm viloyati sharoitida) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada  Xorazm viloyati sharoitida  suv tejamkor texnologiyalarga asoslangan biologik tozalangan kommunal xo`jalik oqova suvlaridan qayta foydalanishning samarasi haqida ma`lumot berilgan. Bunda  umumiy vegetatsiya davri uchun 18500 m3/ga suv sarflanib shundan toza suv(ariq suvi) 13875 m3/ga, oqova suv 4625 m3/ga sarflangani hamda toza suv sarfi oqova suv hisobiga 4625 m3/ga ga tejalgani ko`rsatilgan.