Yong'inlar Profilaktikasi (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda yong'inlarning profilaktikasi, ularning oldini olish va xavfsizligiga doir chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Yong'inlar inson hayoti, mulk va ekologiyaga jiddiy zarar yetkazuvchi tabiiy va texnogen hodisalardir. Ularning oldini olish va xavfsizligini ta'minlashda muhim o'rin tutadigan profilaktika choralarini aniqlash, ular bilan kurashish usullari va ijtimoiy mas'uliyatni tushuntirishga qaratilgan. Tezisda yong'inlarni profilaktika qilishda foydalaniladigan texnik vositalar, yong'in xavfsizligi bo'yicha qonunchilik va axborot tarqatishning roli o'rganiladi.