TABIIY TUSDAGI FAVQULODDA VAZIYAT HISOBLANGAN ZILZILA NATIJASIDA JAROHATLANGANLARGA BIRINCHI YORDAM (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda zilzila kabi tabiiy favqulodda vaziyatlarda jarohatlanganlarga birinchi yordam ko'rsatishning ahamiyati, usullari va texnikalari ko'rib chiqiladi. Zilzila kabi tabiiy ofatlar ko'plab odamlarning jismoniy va ruhiy salomatligiga zarar yetkazadi, shu boisda favqulodda vaziyatlar yuzaga kelganda birinchi yordam ko'rsatish katta ahamiyatga ega. Tezisda jarohatlarning turlari, birinchi yordam ko'rsatishning to'g'ri yondashuvlari va jarohatlanganlarni samarali tarzda davolash uchun zarur bo'lgan ko'nikmalar taqdim etiladi. Shuningdek, tezisda favqulodda vaziyatlar uchun tayyorgarlik, psixologik qo'llab-quvvatlash va jamoaviy ishlashning ahamiyati ham o'rganiladi