XXSRda matbuot tizimi, bosmaxonalar va nashriyot ishlari (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bugungi kunda dolzarb ilmiy yo’nalishlardan biri bo’lgan Xorazmda bosmaxona, nashriyot va matbuot tizimi masalasi yozma manbalar va tarixshunoslik tadqiqotlari haligacha to’liq tahlil qilinmagan. Ayniqsa, bu sohada faoliyat yuritgan bosmaxona va nashriyotlar, ularda ishlagan matbaachilar faoliyati tarixi ancha sust o’rganilgan hamda afsuski, faqat oddiy ma’lumotnoma sifatida bizga ma’lum. SHu jihatdan olganda, mazkur maqola Xorazm tarixining dolzarb muammolaridan biriga, ya’ni Xorazm vohasida dastlabki matbuot organlarining vujudga kelishi, bosmaxonalar faoliyati va umuman nashriyot ishlari masalalari tadqiqiga bag’ishlangan.