Qamish turkumi o‘simliklarining tur tarkibi va bioekologik xususiyatlari.(Xorazm viloyati sharoitida.) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati sharoitidagi suv havzalarida tabiiy holda uchraydigan qamish turkumi o`simliklarining  tur tarkibi va bioekologik xususiyatlari haqida malumotlar berilgan.  Qamish turkumiga kiruvchi  oddiy qamish (Phragmites communis),ko’l qamishi (Scirpus lacustris), tugunakli qamish (Bolboschoenus maritimus) turlarining geografik tarqalishi,bioekologik xususiyatlari va ahamiyati haqida ma`lumotlar keltirilgan.