EKOLOGIK MUAMMOLAR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda ekologik muammolar, ularning sabablari va ularni hal qilish usullari o‘rganiladi. Hozirgi kunda insoniyat tabiat bilan uyg‘unlikda yashashni unutib, tabiiy resurslarni ehtiyojdan ortiq foydalanish, sanoat chiqindilari va atmosferaga zararli gazlarni chiqarish kabi xatti-harakatlar tufayli ekologik muammolarni kuchaytirmoqda. Tabiatning ifloslanishi, iqlim o'zgarishi, suv resurslarining kamayishi, o'rmonlarning kesilishi va biologik xilma-xillikning yo'qolishi kabi masalalar global ekologik muammolar sifatida ko‘rilmoqda. Ushbu tezisda ekologik muammolarni tahlil qilish, ularning oqibatlarini ko‘rsatish hamda ularni bartaraf etish uchun zarur chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi.