KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT MOLIYAVIY QO‘LLAB-QUVVATLASH TIZIMI VA KREDITLARNING O‘RNI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Kichik biznes iqtisodiy rivojlanish va bandlikni oshirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada kichik biznesni rivojlantirishda davlat moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimining o‘rni tahlil qilinadi. Imtiyozli kreditlar, grantlar, subsidiya dasturlari va soliq yengilliklarining biznes subyektlari uchun ahamiyati, ularning samaradorligi va mavjud muammolari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, moliyaviy yordam tizimini takomillashtirish bo‘yicha takliflar beriladi. Tadqiqot natijalari kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash siyosatini takomillashtirish va uning barqaror rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan.