KOMPOZIT ARALASHMADAN TAYYORLANGAN MAKARON XAMIRINING QORISH VAQTI VA PRESSLASH TEZLIGINI O‘RGANISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu ishda mahalliy yumshoq bug’doy uni, soya va marjumak dan tayyorlangan kompozit tarkibli  makaron xamirining qorish vaqti hamda presslash tezligini o‘rganish maqsad qilingan. Tadqiqot davomida turli qorish va presslash sharoitlarining xamirning fizik-kimyoviy xususiyatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Olingan natijalarga asoslanib, optimal parametrlar aniqlanadi. Bu esa mahsulot sifatini oshirish, ishlab chiqarish jarayonini samarali tashkil etish va energiya tejamkorligini ta’minlash imkonini beradi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarning makaron ishlab chiqarishdagi o‘rnini aniqlashga xizmat qiladi..