Saudiya Arabistoni va Markaziy Osiyo: yangi strategik hamkorlik yo‘nalishlari (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Saudiya Arabistonining tashqi siyosati uning geosiyosiy, iqtisodiy va diniy ustuvorliklari asosida shakllanib, uni Yaqin Sharq va xalqaro maydonda muhim o‘yinchiga aylantiradi. Ushbu maqolada Saudiya Arabistonining diplomatik strategiyalari, jumladan, mintaqaviy ittifoqlari, global davlatlar bilan aloqalari va Vision 2030 doirasidagi iqtisodiy diplomatiyasi tahlil qilinadi. Xususan, qirollikning qo‘shni davlatlar bilan munosabatlari, islom diplomatiyasidagi o‘rni va G‘arb mamlakatlari bilan rivojlanayotgan hamkorligi o‘rganiladi. Shuningdek, tadqiqotda energetika siyosati va xavfsizlik masalalarining Saudiya Arabistoni tashqi siyosat yo‘nalishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi.