ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИНИ МОЛИЯЛАШТИРИШ БИЛАН БОҒЛИҚ МАВЖУД МУАММОЛАР ВА УЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ЙЎЛЛАРИ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ҳозирги кун талабларига жавоб берувчи замонавий таълим талабларини белгилайдиган энг муҳим омиллар нималардан иборат деган савол туғилиши табиийдир. Бундай омилларнинг асосийси таълим тизимида янги олтинчи технологик йўналишга ўтиш. Шу кунгача дунёда бешинчи технологик йўналишлар, яъни телекоммуникация, интернет ва электроника ҳукмронлик қилган. Янги технологик йўналишлар эса биотехнология, нанотехнология, сунъий интеллектга ўтишни, шунингдек, инсонларнинг билим олишига инвестиция киритишнинг алоҳида ролини ўз ичига қамраб олади. Бу цивилизация ривожланишининг янги босқичи - ахборот цивилизацияси босқичидир.