(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda atrof-muhit muammolarining global inqirozga aylanishi natijasida xalqaro atrof-muhit huquqining shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilinadi. Global isish, ozon qatlamining yemirilishi va biologik xilma-xillikning kamayishi kabi muammolarning xalqaro shartnomalar va huquqiy me’yorlarning ahamiyatini oshirganligi ko‘rsatiladi. Shuningdek, iqtisodiy globallashuv va chegaradan tashqari ifloslanish kabi omillarning ushbu huquq sohasiga qo‘shgan hissasi muhokama qilinadi. Tadqiqot, xalqaro hamkorlikning kuchaytirilishi va savdo raqobatini muvozanatlashtirish orqali atrof-muhitni muhofaza qilish masalalarining ahamiyatini yoritib beradi.