(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda milliy hunarmandchilikni rivojlantirish bosqichlari va amalga oshirilayotgan islohotlar yoritilgan. Hunarmandchilikning tarixiy ildizlari, uning mustaqillik davridan keyingi rivoji hamda sohani qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha davlat tomonidan amalga oshirilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Xalqaro hunarmandchilik festivallari, innovatsiyalar va turizm bilan uyg‘unlashgan loyihalar misolida milliy hunarmandchilikning bugungi kundagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Yosh avlodni hunarmandchilikka jalb qilish va ustoz-shogird an’anasi orqali bu sohani kelajakda rivojlantirish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan. Maqola hunarmandchilikning milliy madaniyat va iqtisodiyotdagi o‘rnini kengroq anglashga yo‘naltirilgan.